جهان - حسن علی
هرچیز راهی دارد و راه بهشت، دانش است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
   
 

نویسنده:  حسن علی مدنی  شنبه 83/8/30  ساعت 9:45 عصر .

 

مسلمانان آمریکا با کرى و علیه بوش
مهران قاسمى
059814.jpg
مسلمانان آمریکایى و مهاجرین مسلمان ساکن این کشور خواهان شکست بوش در انتخابات آتى ریاست جمهورى آمریکا هستند.نظرسنجى گسترده اى که در هفته گذشته میان مسلمانان داراى حق راى که قصد راى دادن دارند صورت گرفته نشان مى دهد که بیش از ۷۰ درصد از این افراد به جان کرى، نامزد حزب دموکرات راى خواهند داد. نتایج این نظرسنجى که از سوى موسسه آمارگیرى معتبر زاگبى صورت گرفته نشان مى دهد که راى بالاى مسلمانان آمریکا به سناتور کرى، بیش از آنکه به معناى تایید برنامه هاى او باشد، اعتراضى است به عملکرد رئیس جمهورى فعلى آمریکا. بسیارى از مسلمانان بوش را مسئول مستقیم تصویب قوانینى مى دانند که شرایط زندگى را براى آنان دشوار کرده است. در این میان قوانین جدیدى که امکان ورود مسلمانان به آمریکا را چه به عنوان مهاجر و چه براى تحصیل، دشوارتر از پیش ساخته است، علت اصلى نارضایتى مسلمانان از عملکرد بوش محسوب مى شود.
سیاست هاى دولت بوش به گفته مسلمانان آمریکا، باعث شده است تا هزاران تن از افراد این جامعه آواره شوند. بخشى از این افراد در جست وجوى مکانى براى زندگى به کانادا مهاجرت کرده و گروهى دیگر به کشور خود بازگشته اند.در میان مسلمانان، بخش عمده اى بر این باور هستند که آنچه بوش از آن به عنوان «نبرد علیه تروریسم» نام مى برد، در حقیقت «نبرد علیه اسلام» است و دولت فعلى ایالات متحده هیچ احترامى براى باور و ایمان آنان قایل نیست.فعالان مسلمان با تاکید بر چنین مواردى است که از دیگر مسلمانان ساکن آمریکا نیز مى خواهند که با راى دادن به «کرى» دوران سیاه بوش را پایان بخشند. حمایت آشکار جامعه مسلمانان آمریکا از نامزد دموکرات ها، این وحشت را به وجود آورده است که در صورت انتخاب مجدد بوش، رئیس جمهورى ایالات متحده در قبال حامیان رقیب خود سیاست هاى سخت ترى اتخاذ کند.فارغ از چنین نگرانى هایى «کمیته فعالیت سیاسى مسلمانان آمریکایى» به صراحت موضع رسمى خود مبنى بر حمایت از کرى را اعلام کرده است. این کمیته شامل ۷ سازمان و نهاد و متعلق به مسلمانان آمریکا مى شود.در میان نهاد هاى مسلمان، در مرکز رویکردى متفاوت اتخاذ کرده اند. «جامعه اسلامى آمریکاى شمالى» و «محفل اسلامى آ مریکاى شمالى» دو نهاد ى هستند که معتقدند مسلمانان باید شخصاً تصمیم بگیرند که به کدام نامزد راى دهند. از نگاه این دو نهاد، راى همگن و دسته جمعى، با اصل تعقل هماهنگ نیست. هر دو نهاد مزبور در جلسات اخیر خود امکان حضور نمایندگان هر دو حزب براى جلب نظر حاضرین را فراهم کرده اند. با این وجود حتى به رغم تلاش فراوان جمهوریخواهان براى جلب نظر مسلمانان در حالى که انبوهى از حاضرین به پرسش و پاسخ از نماینده دموکرات و در نهایت اعلام حمایت خود از کرى مى پرداختند، نماینده جمهوریخواهان در گوشه اى از سالن تنها مشغول تماشاى حمایت مسلمانان از نامزد حزب رقیب بود.یک گروه فعال دیگر از مسلمانان با نام «جامعه مسلمانان آمریکا» با تاسیس یک پایگاه اطلاعاتى مشخصات بیش از ۷۰۰ هزار مسلمان داراى حق راى را ثبت کرده است. نکته جالب حضور بیش از یک صد هزار مسلمان در هر یک از سه ایالت بحث برانگیز فلوریدا، میشگیان و اوهایو است.این گروه سیاسى معتقد است این اطلاعات به مسلمان امکان مى دهد تا به صورتى حساب شده تر به اهداف استراتژیک خود دست یابند.انتخابات سال جارى در حالى با اقبال مسلمانان به حزب دموکرات برگزار مى شود که در انتخابات سال ،۲۰۰۰ مسلمانان آمریکایى عمدتاً به حمایت از بوش پرداخته بودند. در شرایط فعلى، اما تنها ۱۰ درصد مسلمانان بار دیگر به رئیس جمهورى فعلى راى خواهند داد.
در دیترویت؛ منطقه اى که بیشترین درصد مسلمانان در آن ساکن هستند نیز نظرسنجى ها نشان مى دهد تنها ۱۱ درصد از عملکرد بوش رضایت دارند، در حالى که ۸۵ درصد سیاست هاى او را نادرست یا کاملاً نادرست مى دانند.
یک گروه مسلمان دیگر به نام «شوراى روابط آمریکایى - اسلامى» اعلام کرده است که تعداد مسلمانان ساکن آمریکا حدود ۷ میلیون نفر برآورد مى شود. بدین ترتیب جامعه مسلمان مى تواند در انتخاب رئیس جمهورى آتى ایالات متحده نقش مهمى داشته باشد.جان زاگبى مدیر موسسه آمارگیرى معتبر و مشهور «زاگبى» ترکیب جمعیتى مسلمانان آمریکا را ۳۰ درصد آمریکایى _ آفریقایى، ۲۰ درصد پاکستانى، ۱۵ درصد آمریکایى _ عرب، ۱۳ درصد هندى و ۲۰ درصد ایرانى، ترک و آسیایى ذکر کرده است.«نهاد عواد» مدیر «شوراى روابط آمریکایى _ اسلامى» مى گوید: «ما باید صداى خود را به گوش سیاستمداران برسانیم. به همین منظور این شورا با برگزارى مراسم خاص در مساجد، سخنرانى، انتشار بیانیه و... مى کوشد تا جامعه مسلمان آمریکایى را به راى دادن به کرى تشویق کند.»
عواد معتقد است که بوش رویکرد خصمانه خود نسبت به مسلمانان و همزمان نگاه تحقیر آمیز به جایگاه کشور هاى در حال توسعه، به هیچ وجه انتخاب مناسبى به شمار نمى آید. او مى افزاید: شاید کرى هم انتخاب چندان مناسبى، حداقل با ایده آل هاى ما محسوب نشود، اما در مقایسه با بوش، مى توان از او انتظار عملکرد معقولانه تر و منصفانه ترى داشت. از نگاه بسیارى جامعه مسلمانان آمریکا، به قدر کافى از بوش صدمه دیده است. رئیس جمهورى آمریکا مى تواند هر شخصى باشد به جز بوش!

 
 

نظرات شما ()

موضوعات یادداشت


وبلاگ من
 

ایمیل

 
 
 

موضوعات وبلاگ
 

تعداد کل بازدید
 

تعداد بازدید امروز
 

لوگوی خودم
جهان - حسن علی  
 

لوگوی دوستان
 

دوستان

خبرستان
مهدی مدنی
امیدوار

 

حضور و غیاب
 

اشتراک
 

آرشیو
 

طراح قالب