سیاسی - حسن علی
محبّت انسان به برادرانش، برایش نزد خداوند، فضیلتی به شمار می رود. [امام صادق علیه السلام]
 
   
 

نویسنده:  حسن علی مدنی  پنج شنبه 83/9/5  ساعت 10:4 عصر .

 

 

شادمانی پاول از دست دادن با خرازی
 



پاول می‌گوید، پیش‌بینی چنین گفت‌وگوهای رسمی بین دو کشور را نمی‌کرده و آن را پا گذاشتن در مسیر درست و حقیقی آن قلمداد کرده است: «من و آقای خرازی با یکدیگر دست دادیم و به اتفاق هم شام خوردیم و در طول شام نیز گفت‌و‌گویی مودبانه با یکدیگر داشتیم».

 

کالین پاول، وزیر امور خارجه مستعفی آمریکا، روز سه‌شنبه در واشنگتن، راه ازسرگیری روابط دیپلماتیک با ایران را آغاز کرد.
به گزارش سرویس بین‌الملل «بازتاب»، این در حالی است که دو کشور، سالهاست با مواضعی جداگانه مقابل هم قرار گرفته بودند. پاول که روز دوشنبه در ضیافت شام یک کنفرانس بین‌المللی به گفت‌وگویی مستقیم با همتای ایرانی خود مبادرت ورزیده بود و به بررسی روابط با ایران،‌ سوای مسائل هسته‌ای و تروریستی پرداخته بود، از این گفت‌وگو به عنوان «آغاز دوره گفت‌وگوی کامل و درست» یاد کردند.
پاول می‌گوید: موضوع خصومت و دشمنی بین این دو کشور، مورد پذیرش جامعه بین‌الملل هم نیست.
سخنان خوشایند و صلح‌جویانه پاول در مورد ایران، در حالی مطرح می‌شود که تا روز دوشنبه، فعالیتهای هسته‌ای ایران و غنی‌سازی اورانیوم، بخش عمده اتهامات آمریکا علیه ایران به شمار می‌رفت.
این در حالی است که دیپلماتها و تحلیلگران سیاسی، بر این باورند که این فاصله به این زودی از بین رفتنی نیست، هرچند پاول امیدواری خود برای ازسرگیری روابط با ایران که آمریکا را شیطان بزرگ لقب داده است، را زیاد می‌داند.
«china Daily» به نقل از پاول نوشت، پیش‌بینی چنین گفت‌وگوهای رسمی بین دو کشور را نمی‌کرده و آن را پا گذاشتن در مسیر درست و حقیقی آن قلمداد کرده است.
یک دیپلمات ارشد آمریکایی اذعان داشت که شرایط به نحوی که می‌توان تا حدودی از پیشینه 25 ساله، کمی دور شد و رویه جدیدی را در پیش گرفت.
پاول در ادامه گفت: دلیلی برای بی‌ادبی و بی‌مبالاتی وجود ندارد، حتی مواقعی که شما در مواردی، با یکدیگر توافق نداشته باشید.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین در مصاحبه با شبکه خبری «ای.بی.سی» آمریکا گفت: من و آقای خرازی با یکدیگر دست دادیم و به اتفاق هم شام خوردیم و در طول شام نیز گفت‌و‌گویی مودبانه با یکدیگر داشتیم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پاول گفت: طبق برنامه میزبان مصری، من و وزیر امور خارجه ایران در ضیافت شام بایستی روبه روی یکدیگر می‌نشستیم که البته من درخصوص این اتفاق، نسبت به میزبانان مصری مشکوک هستم.
وی افزود: من چند دقیقه دیر بر سر میز شام حاضر شدم و بدون آگاهی از مکان خود که روبروی وزیر امور خارجه ایران بود در مکانی دیگر نشستم.
وی در عین حال، گفت‌و‌گوی خود با کمال خرازی وزیر امور خارجه ایران را در حاشیه کنفرانس بین‌المللی عراق کم‌اهمیت خواند و هرگونه احتمالی را مبنی بر اینکه این گفت‌وگو منجر به گشایشی دیپلماتیک در روابط دو کشور شود، رد کرد.
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت :« گفت‌وگوی پاول و خرازی به مسائل مورد اختلاف دو کشور مانند برنامه هسته‌ای ایران و شرایط عراق کشیده نشد.
وی افزود: به نظر من مسائل اتمی یا شرایط عراق را نمی‌توان موضوعاتی برای یک گفت‌و‌گوی مودبانه تلقی کرد.
این در حالی است که تهران پیش از وی اعلام کرد این گفت‌و‌گوها چندان مهم نبودند و تاکید کرد به اعتقاد ایران هرگونه مذاکره با واشنگتن «بی‌ثمر» خواهد بود.
حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفت: همان‌طور که پیش از این نیز اعلام کرده‌ایم، با توجه به نگرش و سیاست‌های غلط آمریکایی‌ها، هرگونه مذاکرات بی‌ثمر خواهد بود.


 
 

نظرات شما ()

موضوعات یادداشت


وبلاگ من
 

ایمیل

 
 
 

موضوعات وبلاگ
 

تعداد کل بازدید
 

تعداد بازدید امروز
 

لوگوی خودم
سیاسی - حسن علی  
 

لوگوی دوستان
 

دوستان

خبرستان
مهدی مدنی
امیدوار

 

حضور و غیاب
 

اشتراک
 

آرشیو
 

طراح قالب